Ehdokasnumero 25

VAIKUTTAMISEN UUSI AIKA


Kaikki alkaa kuuntelemisesta sekä toisen mielipiteen kunnioittamisesta.

Minulla on takanani 15 vuotta vaikuttamista, ympäri Suomen.

Mielestäni vaikuttamisessa tavoitteena on löytää yhteinen sävel vaikka tavoitteet voivat olla hyvin erilaisia. Yhteisen päämäärän löytäminen vaatii aikaa sekä ymmärrystä katsoa asioita oman kuplan ulkopuolelta – halua ymmärtää toisen ihmisen motiivit ja kunnioittaa niitä. Arvot ovat päätöksenteon pohjana tärkeitä kivijalkoja, joihin on aina hyvä palata.

Olen arjessa aktiivinen ongelmanratkaisija, joka näkee positiivisen risukasastakin, mutta ei harhaudu haihattelemaan. Olen valmis näkemään vaivaa tavoitteideni saavuttamiseksi ja kuuntelevalla otteella pyrin aina kompromissiin.

Minua ohjaa usko siihen, että asioihin voi aina vaikuttaa ja ajatus siitä, että monesti asenne ratkaisee. Olen kuitenkin oppinut kantapään kautta, että aina näin ei ole.

Uskon vahvaan yhteistyöhön sekä siihen, että jokaista tulee kohdella tasa-arvoisena ja jokainen kohtaaminen on merkityksellinen.

Olen toimijana rohkea, ennakkoluuloton sekä kiinnostunut maailman menosta. Haluan kyseenalaistaa ennen kaikkea omia ajatuksiani ja haastaa ajattelemaan laatikon ulkopuolelta.

Minulle tärkeää on kunnioittaa jokaisen vapautta valita ja mielestäni tuleekin rakentaa sellainen yhteiskunta, jossa tuetaan jokaisen mahdollisuutta toteuttaa unelmiaan vastuun ja vapauden tasapainossa.

Miian Reiss Motivation Profile (RMP)

Miian Reiss Motivation Profile -yhteenveto

Miian RMP-motivaatioprofiilissa idealismi näyttäytyy vahvana luontaisena tarpeena. Tämä viittaa erittäin voimakkaaseen sosiaalisen oikeudenmukaisuuden tarpeeseen ja haluun auttaa niitä, jotka tarvitsevat apua. Työelämässä tämä saattaa näkyä vahvana tarpeena puuttua epäkohtiin ja toimia esimerkiksi humanitäärisissä tai muuten yhteiskunnan epäkohtiin pureutuvissa projekteissa. Motivaatioprofiilin mukaan Miialla on myös matala tarve mielenrauhaan: hänestä löytyy siis myös seikkailijaa ja riskinottajaa, joka ei mene paniikkiin yllättävissäkään tilanteissa. Statusmotiivin ollessa profiilissa matalan suuntaan voisi todeta, että Miiaa ei tekemässään työssä niinkään motivoi tärkeä asema, tittelit tai arvovalta, vaan häntä oikeasti ajaa eteenpäin pyrkimys saada omalla toiminnallaan yhteiskunnassa asioita paremmalle tolalle kaikille ihmisille. Ja koska Miian keräämismotiivi on vahvasti matalan suuntaan, hän todennäköisesti antaa aikaansa tunteja laskematta tärkeäksi katsomilleen projekteille ja hankkeille.

– Leena Ståhlberg RMP Master Motivaatiovalmentaja

Miia lyhyesti

Syntynyt 23.06.1983 Kouvolassa

YTM, 2010 Jyväskylän yliopisto

Pääaine valtio-oppi

Perhe Mies, kaksi lasta, lihava ja vanha koira

Ammatti Liiketoiminnan johtaja, osakas Kasve Oy

Luottamustoimet Kaupunginvaltuusto Kuopio, jäsen

Kasvun- ja oppimisen lautakunta Kuopio, jäsen

#Howtomo -koordinaattori Kuopio

Kuopion alueen Kauppakamari, kansainvälistymisvaliokunta, varapuheenjohtaja

Maakuntavaltuusto, varajäsen

Kettulanlahden koulu vanhempainyhdistys, hallituksen jäsen

Miian arvot

Rohkeus

Maailma muuttuu nopeamin kuin koskaan aiemmin. Meillä on oltava rohkeutta katsoa asioita uudesta vinkkelistä ja mietittävä kestäviä ratkaisuja, joilla edistämme Suomen kilpailukykyä kansainvälisillä markkinoilla.

Mahdollisuuksien tasa-arvo

Yhteisö on tasan niin vahva kuin sen heikoin lenkki. Sama pätee yhteiskuntaan. Meidän on lisättävä jokaisen mahdollisuuksia vaikuttaa omaan tulevaisuuteensa.

Vapaus

Jokaisella on oltava vapaus toteuttaa itseään ja meidän on tuettava yksilöä tavoitteissaan. Vapaus tuo mukanaan vastuun, joka jokaisen on omista, vapaista valinnoistaan kannettava.

Miia Curriculum Vitae - Pitkällä kaavalla

LYHYT ESITTELY

Monessa mukana ollut, aikaansaava visionääri, jolla on kyky saada asioita tapahtumaan. Liiketoiminnan kehittämisen ammattilainen, joka ei pelkää laittaa itseään likoon ja haastaa itseään ajattelemaan asioita monelta kantilta. Ainainen uteliaisuus, henkilökohtainen halu kehittyä ja kehittää, käytännön ja -ihmisläheinen ote sekä hyvät paikalliset sekä kansalliset verkostot luovat hyvän kivijalan monipuolisten haasteiden ratkaisemiseen.

Erinomainen kokemus myös vaikuttavuudesta, neuvotteluista sekä verkostojen hallinnasta.

KOULUTUS

2017- 2019 Johtamisen erikoisammattitutkinto, Management Institute Finland Oy

2003-2010 Yhteiskuntatieteiden maisteri ja kandidaatti, Jyväskylän yliopisto

Pääaine: Valtio-oppi (Pro Gradu yhteisöjen muodostumisesta. Paras-hankkeen jälkimainingeissa)
Sivuaineet: Yhteiskuntapolitiikka, sosiologia sekä Euroopan integraatio

2014-2016 Kosmetologi, Sakky

Asiakaspalvelun erityisosaamista sekä ammatillinen koulutus aikuisiällä.

2009-2010 Erasmus, Maisterivaiheen opinnot, Universidad Complutense de Madrid

1999-2002 Kouvolan Lyseon lukio

Ylioppilas

TYÖKOKEMUS

2016 – Osakas, COO, Director of Business Development, Kasve Oy

Vastuualueena liiketoiminnan kehittämisen toimenpiteet, HR sekä sisäisesti talouden toimenpiteet. Toimitusjohtajan kaverina kehittämässä koko yritystä eteenpäin, vahvasti tiimiä kuunnellen.

Toimin myös asiantuntijaroolissa asiakkaita palvellen alueellisen kehittämisen sekä liiketoiminnan kehittämisen (kansainvälinen liiketoiminta pääpainona) projekteissa. Olen ollut mukana mm. Kuopio Health -kokonaisuutta rakentamassa, Pohjois-Savon Liiton Muutoskiihdyttämössä sekä Savonia ammattikorkeakoulun Fast Track -hankkeessa. Lisäksi olen suunnitellut sekä hallinnoinut hanketta, jossa teimme kansainvälistyville yrityksille työkirjaa Kaswun Kärjet -hankkeessa

2016 Business Development Manager, Kasve Oy

Kasve on ketterä terveys- ja hyvinvointialan yritys, joka auttaa asiakasyrityksiään kasvamaan. Kasve tarjoaa palveluita laadunhallinnan ja liiketoiminnan kehittämisen tiimoilta, myös tuotekehityksessä tukien. Monipuolinen asiantuntijaorganisaatio sekä ketterä ihmisten tiimi.

Toimin liiketoiminnan kehittämisen parissa projekteissa. Loin Kasvelle itselleni toimialan ja työpaikan omaa osaamistani jatkuvasti vahvistaen.

Asiakkaillemme olen toiminut mm. Export Director, Out-of-the-box Manager ja Sales Manager titteleillä. Olen luonut strategioita useille yrityksille ja ollut tukena aina ideasta kansainvälistymiseen saakka, milloin johtajana ja milloin ”koordinaattorina”. Monipuolinen kokemus eri vaiheissa olevien yritysten kanssa työskentelystä on antanut vahvan kuvan siitä, millaista on yrittäjyys Suomessa.

2015-2016 Office Manager Kasve Oy

Aloitin työskentelyn Kasvella oman toiminimeni kautta, itse itseni työllistäen ja täten yrityksen rekrytointiriskiä pienentäen. Toimin aluksi toimiston perustoimenpiteiden parissa, samalla luoden hyvää työilmapiiriä sekä toimivia prosesseja mm. myynnille sekä päivittäisille toimenpiteille osana yrityksen omaa laatutyötä.

2014-2016 Yrittäjä, Tmi Miia Eskelinen-Fingerroos

Kun mietin mitä haluan isona tehdä, päätin itse työllistää itseni myymällä omaa aikaani kiireisille toimitusjohtajille sekä pienille yrityksille – olihan minulla jo takana monipuolinen työura. Pääsin tutustumaan kuopiolaisiin yrittäjiin, yrityksiin sekä yrittäjän arkeen, samalla harjoitin kosmetologin käytännön taitoja yritykseni kautta.

2012-2013 Toimistoassistentti Vesnom Oy

Toimistoassistentin työtehtävät. Työtehtäviini kuului myös auttaa ISO 9001 -laadunhallintajärjestelmän sisäänajossa sekä yrityksen prosessien (mm. myynti ja hallinto) luomisessa.

2011-2012 Työvoimakouluttaja Spring House Oy

Erittäin monipuolinen työ, jossa pääsin kohtauttamaan työntekijöitä sekä työnantajia ja samalla motivoimaan ja tsemppaamaan erilaisista lähtökohdista tulevia ihmisiä löytämään omat motivaationsa lähteet. Erittäin antoisa ja paljon matkustelua vaatinut työ, jossa pääsi nauttimaan oman työnsä tuloksista. Hyvä näköalapaikka työnhaun ja rekrytoinnin haasteisiin.

2008-2010 Myyjä Seinäjoen Urheilukeskus

Myyjänä urheiluvälineisiin erikoistuneessa myymälässä. Loin itselleni tavoitemyyntejä ja pääsin testaamaan erilaisia myyntitaktiikoita. Mielettömän hieno kokemus ja oppia myyntityöstä eli vuorovaikutuksesta.

2006-2008 Poliittinen sihteeri Kansallinen Kokoomus

Poliittisena sihteerinä pääsin tutustumaan vaikuttamiseen sekä järjestötyön syvimpään olemukseen toimialla todellisena jokapaikan höylänä. Opin yhteiskunnallisen vaikuttamisen perusasiat ja paljon päälle. Lisäksi järjestötyön pyörittäminen vapaaehtoisineen antoi hyvän näkymän siihen, miten paljon meillä kolmas sektori tekee ja miten hurjan arvokasta työtä niin monet ovat valmiita tekemään. Ja toisaalta, miten paljon motivointi sekä toiminnan mielenkiintoisena pitäminen vaatii. Opin jo täällä kokoustekniikat sekä hankemaailman ihmeet.

2003-2006 Myyjä, Amistella Oy

Opiskelijan unelmaduuni – myyjänä Jyväskylän Matkakeskuksen karkkikaupassa.

2003 Baarityöntekijä / Lipunmyyjä, Hotelli Sommelo

2002-2003 Baarityöntekijä / Lipunmyyjä, Ravintola Rytmikatti

2003 Reporter, Kaupunkilehti Pohjois-Kymenlaaksolehti

Toimitin paikallislehteen omaa nuorten aukeamaa yhdessä ystäväni kanssa. Suunnittelimme ja kirjoitimme jutut ja kuvasimme kuvat. Taiton sentään teki ammattilainen. Saimme hyvin vapaat kädet ja hauskaahan se oli.

2002 ja 2003 Kesätyöntekijä, Tykkimäen Huvipuisto

2002 Työvoimaharjoittelujakso Kankaron ala-asteella, Kouvolan kaupunki

2001 Puhelinmyyjä Suoramarkkinointi Mega Oy

2000 Kesätyöntekijä vanhusten hoitokoti, Kouvola

1999 Toimitusassistentti Kaupunkilehti Pohjois-Kymenlaaksolehti

1997 ja 1998 Mansikanpoimija Jaakkolan Tila

KIELITAITO

Suomi              Äidinkieli

Englanti           Erinomainen

Ruotsi              Kohtalainen

Espanja            Kohtalainen

Saksa               Perusteet / kohtalainen

IT

Eriomaiset taidot. Pääsääntöisesti toiminut Applen laitteilla lähivuodet, mutta muutkin luonnistuvat mutkitta. Työskennellyt useiden eri sovellusten ja ympäristöjen kanssa. (mm. Slack, Trello, Pipedrive, Insightly, Google, O365)

PERHE, HARRASTUKSET JA KIINNOSTUKSEN KOHTEET

Perhe – Mies ja 2 lasta, lihava ja vanha koira

Monipuolinen urheilu – Vahva urheilutausta, nykyään höntsään puolivakavissani mitä ehdin.

Ystävät – Ihmiset ja sosiaalinen kanssakäyminen ovat minulle tärkeitä.

Seikkailut – Olen luonteeltani seikkailija ja matkustelemmekin paljon perheellä. Harvoin sanon ”ei”, jos luvassa on hyvä seikkailu.

Lukeminen – Useita kirjoja aina työn alla, loistava. Tapa rentoutua.

Verkostoituminen – Olen mukana monessa eri verkostossa. Olen ollut tuomassa naisten vertaiskoulutusjärjestö Howtomon toimintaa Kuopioon, olen aktiivinen kauppakamarilainen, mukana Ensi- ja turvakotiliiton toiminnassa (koulutettu doula), kaupunginvaltuutettu, Kompassin mentori maahanmuuttajille, AfterPolitics osallistavan vaikuttamisfoorumin perustaja ja paljon muuta.